Yoga en Meditatie: wekelijkse lessen voor ontspanning en vitaliteit2018-08-13T15:46:52+00:00

Gezondheid is de grootste rijkdom
en innerlijke vrede is de grootste vreugde.
Yoga toont je de weg naar beide. Shri Yogi Hari 

 

Yoga en meditatie

Yin Yoga

Yin Yoga is een bijzondere vorm van Yoga die zich richt op het aanspreken van het bindweefsel en de diepere lagen in het lichaam. Van oorsprong is het beoefenen van yoga houdingen (asanas) bedoeld om het lichaam voor te bereiden op meditatie. Om voor langere tijd in de meditatiehouding te zijn is het nodig dat je lichaam tot op een diep niveau soepel en flexibel is. Yin yoga richt zich op het bindweefsel, de gewrichten, banden, botten en pezen en niet zozeer op de spieren en heeft, doordat je geruime tijd in iedere houding blijft, een diepgaande werking op het lichaam.  De Yin Yoga is daarom een mooie aanvulling op dynamische yogastijlen en sporten, die  vaak een yang- energie hebben. Yin Yoga leert je in je lichaam te zijn en naar binnen te keren: “We gebruiken niet ons lichaam om in een houding te komen, we gebruiken de houding om in ons lichaam te komen”.

De lessen zijn bij :

Great Yoga in Amsterdam Zuid.
maandagavond   20.00 tot 21.15
woensdagavond   20.00 tot 21.15
vrijdagochtend    9.30 tot 10.45

BBB Healthboutique Jordaan
dinsdag    8.00 tot 09.00
dinsdag 18.00 tot 19.00

BBB Healthboutique Amsterdam Amstel

zondagochtend 9.00 tot 10.00
woensdag 10.00 tot 11.00

De Eester, C. van Eesterenlaan 302
Amsterdam Oost

dinsdagavond 20.30 tot 21.45
donderdagavond 20.30 tot 21.45 (combinatieles met twee harten meditatie)

Heb je interesse? Mail voor meer informatie naar info@pranapower.nl

Yin Yang Yoga

Yin yoga gecombineerd met elementen uit yang yoga stijlen, bijvoorbeeld uit vinyasa yoga. Yang yoga houdingen zijn beweeglijke en vaak krachtige houdingen gericht op spierkracht waarbij warmte ontstaat. Yin yoga houdingen zijn gericht op de diepere weefsels (de gewrichten, aanhechtingen en het bindweefsel) en worden doorgaans lang aangehouden.

Veel yang houdingen worden staand uitgevoerd, terwijl de meeste yin houdingen zittend of liggend worden uitgevoerd. De combinatie van beide vormen brengt de verstillende, meditatieve energie van yin in balans met de opwekkende, versterkende energie van yang. Een dynamische en verstillende yogales: intensief en meditatief.  De les eindigt met een diepe ontspanning. Na afloop voel je je vitaal en relaxed.

Great Yoga in Amsterdam Zuid.
Momenteel geen lessen Yin Yang.

Vinyasa Flow Yoga

Vinyasa Flow Yoga is een opeenvolging van asana’s (yogahoudingen) verbonden met de ademhaling. De les is dynamisch, gericht op het versterken en openen van het lichaam en zorgt voor ontspanning, souplesse en kracht.

BBB Healthboutique Amsterdam Amstel
zondagochtend 10.30 tot 11.30

 

 

YOGA

Hatha Yoga Flow

Hatha Yoga Flow : Ontspannende en vitaliserende yoga, die je helpt naar binnen te keren, je lichaam te voelen, vanuit je kern te zijn en meer ruimte kracht en souplesse in je lichaam te ervaren. Geschikt voor iedereen met of zonder yoga ervaring.

Hatha Yoga is gericht op het versterken en openen van het lichaam en zorgt voor ontspanning, souplesse en kracht. Hatha Yoga is een combinatie van ademhaling, asanapractice ( houdingen) en meditatie. Hatha Yoga Flow is een yoga vorm die de houdingen op een vloeiende manier ritmisch op elkaar laat volgen.

Het is de yoga van Sri Yogi Hari : Hatha Yoga in de Sivananda traditie. Deze Yoga vorm gaat uit van de spirituele beoefening die yoga is. Je traint Body, Mind & Soul!

Na de les is er Ayurvedische thee.

De lessen zijn bij :

De Eester, C. van Eesterenlaan 302
Amsterdam Oost

donderdagavond 19:00- 20.15

Een losse les is 15 euro. Een tien rittenkaart met een geldigheid van 4 maanden is 100 euro.
Als je de yin & meditatieles op donderdagavond aansluitend om 20.30 wilt doen dan kan dat voor 1,5 strip.

Heb je interesse? Mail voor meer informatie naar info@pranapower.nl

 

Yin Yoga & Meditatie

Yin Yoga is een uitermate meditatief en in deze les combineren we dat met het beoefenen van de twee harten Meditatie of een variant daarop. Goed voor Body, Mind & Soul 🙂

De lessen zijn bij :

De Eester, C. van Eesterenlaan 302
Amsterdam Oost

donderdagavond van 20.30 tot 21.45 uur

Een losse les is 15 euro. Een tien rittenkaart met een geldigheid van 4 maanden is 100 euro.

Heb je interesse? Mail voor meer informatie naar info@pranapower.nl

Mind Training

In de Mind Training les werken we met gewaarzijn oefeningen en mindfulness. Ook de ademhaling (pranayama),  diverse meditatievormen en lichaamsoefeningen komen aan bod. De les omvat vormen van mindful yoga en een eindontspanning, de savasana/ yoga nidra. Er zullen ook praktische links naar jouw dagelijks leven worden gemaakt zodat je deze kan toepassen!

De lessen zijn bij :
Great Yoga in Amsterdam Zuid.
woensdagavond   18.30 tot 19.45

PranaPower.nl gebruikt alleen functionele en analytische (geanonimiseerde) cookies. Wij gebruiken geen cookies van derden.