Gezondheid is de grootste rijkdom
en innerlijke vrede is de grootste vreugde.
Yoga toont je de weg naar beide. Shri Yogi Hari 

 

Yoga en meditatie

Yin Yoga

Yin Yoga is een bijzondere vorm van Yoga die zich richt op het aanspreken van het bindweefsel en de diepere lagen in het lichaam. Van oorsprong is het beoefenen van yoga houdingen (asanas) bedoeld om het lichaam voor te bereiden op meditatie. Om voor langere tijd in de meditatiehouding te zijn is het nodig dat je lichaam tot op een diep niveau soepel en flexibel is. Yin yoga richt zich op het bindweefsel, de gewrichten, banden, botten en pezen en niet zozeer op de spieren en heeft, doordat je geruime tijd in iedere houding blijft, een diepgaande werking op het lichaam.  De Yin Yoga is daarom een mooie aanvulling op dynamische yogastijlen en sporten, die  vaak een yang- energie hebben. Yin Yoga leert je in je lichaam te zijn en naar binnen te keren: “We gebruiken niet ons lichaam om in een houding te komen, we gebruiken de houding om in ons lichaam te komen”.

De lessen zijn bij :

Great in Amsterdam Zuid.
woensdagavond   20.00 tot 21.15
vrijdagochtend    9.30 tot 10.45

BBB Healthboutique Jordaan
dinsdagochtend 8.00 tot 09.00

BBB Healthboutique Amsterdam Amstel
woensdag 10.00 tot 11.00

PranaPower in De Eester, C. van Eesterenlaan 302
Amsterdam Oost

dinsdagavond 20.30 tot 21.45
donderdagavond 20.30 tot 21.45 (combinatieles met twee harten meditatie)

In de Eester is een losse les 15 euro. Een PranaPower tienrittenkaart (voor de lessen in de Eester)  met een geldigheid van 4 maanden is 110 euro. Per 1 maart 2020 gaat de prijs van de strippenkaart naar 120 euro.

Heb je interesse voor de lessen in de Eester? Mail voor meer informatie naar info@pranapower.nl

 

 

YOGA

Hatha Yoga Flow

Hatha Yoga Flow : Ontspannende en vitaliserende yoga, die je helpt naar binnen te keren, je lichaam te voelen, vanuit je kern te zijn en meer ruimte kracht en souplesse in je lichaam te ervaren. Geschikt voor iedereen met of zonder yoga ervaring.

Hatha Yoga is gericht op het versterken en openen van het lichaam en zorgt voor ontspanning, souplesse en kracht. Hatha Yoga is een combinatie van ademhaling, asanapractice ( houdingen) en meditatie. Hatha Yoga Flow is een yoga vorm die de houdingen op een vloeiende manier ritmisch op elkaar laat volgen.

Het is de yoga van Sri Yogi Hari : Hatha Yoga in de Sivananda traditie. Deze Yoga vorm gaat uit van de spirituele beoefening die yoga is. Je traint Body, Mind & Soul!

Na de les is er Ayurvedische thee.

De lessen zijn bij :

De Eester, C. van Eesterenlaan 302
Amsterdam Oost

donderdagavond 19:00- 20.15

Een losse les is 15 euro. Een PranaPower tienrittenkaart (voor de lessen in de Eester)  met een geldigheid van 4 maanden is 110 euro. Per 1 maart 2020 gaat de prijs van de strippenkaart naar 120 euro.

Als je de yin & meditatieles op donderdagavond aansluitend om 20.30 wilt doen dan kan dat voor 1,5 strip.

Heb je interesse? Mail voor meer informatie naar info@pranapower.nl

 

Yin Yoga & Meditatie

Yin Yoga is een uitermate meditatief en in deze les combineren we dat met het beoefenen van de twee harten Meditatie of een variant daarop. Goed voor Body, Mind & Soul 🙂

De lessen zijn bij :

De Eester, C. van Eesterenlaan 302
Amsterdam Oost

donderdagavond van 20.30 tot 21.45 uur

Een losse les is 15 euro. Een PranaPower tienrittenkaart (voor de lessen in de Eester)  met een geldigheid van 4 maanden is 110 euro. Per 1 maart 2020 gaat de prijs van de strippenkaart naar 120 euro.

 

Heb je interesse? Mail voor meer informatie naar info@pranapower.nl

Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga is een opeenvolging van asana’s (yogahoudingen) verbonden met de ademhaling. De les is dynamisch, gericht op het versterken en openen van het lichaam en zorgt voor ontspanning, souplesse en kracht.

BBB Healthboutique Amsterdam Jordaan

dinsdagochtend 09.15 tot 10.15

Yoga Nidra

Yoga Nidra is de “slaap van de Yogi’s “. Je bent wakker en alert en tegelijkertijd ontspan je diep. Je bewustzijn komt op het grensvlak van waken en slapen. Hier kun je door de instructies van de docent op te volgen spanning loslaten op fysiek, mentaal en emotioneel niveau en je dieper verbinden met je essentie.

In de lessen beginnen we met voorbereiden op de Yoga Nidra door yogahoudingen en pranayama( ademhalings) oefeningen. Tijdens de Yoga Nidra lig je ongeveer 45 minuten op je mat in Savasana houding. De diepe ontspanning reduceert stress en bevordert je welzijn en gezondheid!

De lessen zijn bij :
Great in Amsterdam Zuid.
woensdagavond   18.30 tot 19.4

Pranayama Slow Flow

In deze les verkennen we een verscheidenheid aan yoga ademhalingstechnieken gevolgd door een langzame flow van opeenvolgende yogahoudingen. De les eindigt met een diepe eindontspanning.

De lessen zijn bij :
Great in Amsterdam Zuid.
vrijdagochtend 11.00 tot 12.15